Integritetspolicy

Vilka vi är?

ARMSPORT SVERIGE AB
ORG.NR: 559159 – 7330
MOMSREG.NR: SE559159733001
https://www.armsport.nu/
https://www.armsportbutiken.se/
Ni kan kontakta oss här!


– Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem –

Kontaktuppgifter

De uppgifter du uppger vid kontakt med oss sparas enbart för att kunna följa upp kontakten med oss.
Vid de fall du som kontaktar oss också vill få vår hjälp så kan de uppgifter du skickat till oss komma att vidarebefordras för att underlätta i vårt arbete att hjälpa dig.

Butik & Orderhantering

Medan du besöker vår webbplats, kommer vi att spåra:

  • Produkter som du har visat: vi använder detta för att, till exempel, visa dig produkter som du nyligen har tittat på
  • Platsinformation, IP-adress och webbläsartyp: vi använder detta för ändamål såsom momsberäkning och fraktkostnader
  • Leveransadress: vi ber dig ange detta så att vi, till exempel, kan beräkna frakt innan du beställer, och skicka dig beställningen!
  • Vi använder också cookies för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

När du köper från oss, ber vi dig att ge oss information som innefattar ditt namn, faktureringsadress, leveransadress, e-postadress, telefonnummer, kreditkortsuppgifter/betalningsuppgifter och valfri kontoinformation såsom användarnamn och lösenord. Vi använder denna information för syften, såsom att:

  • Skicka information till dig om ditt konto och din order
  • Svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • Behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • Konfigurera ditt konto för vår butik
  • Följa lagliga krav vi har, såsom momsberäkning
  • Förbättra vår butikserbjudanden
  • Skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem
  • Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

Generellt lagras bara information om dig så länge vi behöver informationen och vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra orderinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Dessutom sparas dessa uppgifter för att kunna upprätthålla de åtaganden som ställs på företaget enligt Konsumentköplagen samt Lagen om distansavtal.

Betalningar

PayPal

Vi tar emot betalningar genom PayPal. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till PayPal, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation.

Vänligen se Sekretesspolicy för PayPal-tjänster för mer information.

Klarna Checkout

När du lägger en beställning i Klarna Checkout som den valda betalningsmetoden skickas information om produkterna i beställningen (namn, pris, kvantitet, SKU) till Klarna. När köpet är färdigt skickar Klarna din fakturerings- och leveransadress tillbaka till webbutiken. Dessa data plus en unik identifierare för inköpet lagras sedan som fakturerings- och fraktdata för ordern i WooCommerce.

Vänligen se Dataskydd för Klarna Checkoutför mer information.

Kommentarer & Recensioner

När besökare/kunder lämnar kommentarer och/eller recensioner på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentars-/recensionsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

– Inbäddat innehåll från andra webbplatser –

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.
Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

– Analys –

Vi använder oss av analysverktyg som på ett anonymiserat sätt sparar uppgifter om IP-adress, webbläsare och plats.
Dessa uppgifter används för att upprätthålla säkerheten på webbplatsen och för att hela tiden kunna ha en löpande översyn av besökares aktiviteter på webbplatsen.

– Cookie-filer –

Vi använder oss av cookies när du besöker webbplatsen. Cookies hjälper till att förbättra upplevelsen och för att allting ska fungera korrekt när du besöker oss.
Cookies används också vid inloggning på ditt kundkonto samt för att dina uppgifter ska förifyllas i kassan. Allt för att du som besökare på bästa sätt ska använda våra tjänster. De cookies som används sparar aldrig någon personlig information och kan heller inte användas av utomstående för att utvinna uppgifter om dig som person. Om du motsätter dig användningen av cookies, så bör du omedelbart avbryta ditt besök på webbplatsen och använda din webbläsares funktion för att rensa cookies.

– Vilka vi delar dina data med –

Vi delar aldrig dina data med utomstående utan ditt medgivande.

– Hur länge vi behåller era uppgifter –

Endast uppgifter du frivilligt skickat in till oss sparas utifrån vilket behov vi har av uppgifterna.
Vid butiksbeställningar, så sparas uppgifterna under hela reklamationstiden (enligt Konsumentköplagen) för att vi ska kunna efterleva de skyldigheter vi har enligt denna lag.
Vid övrig kontakt med oss, så sparas uppgifterna tillsvidare eller fram tills dess att du inkommer med krav om att dessa raderas.
Vi förbehåller oss rätten att göra en prövning av vilka uppgifter som vi anser oss tvungna att behålla för att t ex följa gällande lagstiftning.

– Vilka rättigheter du har över dina data –

Du kan begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig.
Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa orsaker eller för att uppfylla lagställda krav.

– Hur vi skyddar din information –

Vi arbetar regelbundet med att ha den absolut högsta säkerheten på webbplatsen.
Alla personuppgifter sparas på ett sätt som är otillgängligt för allmänheten.

– Vilka procedurer vi har för dataläckor –

Vid det fall ett eventuellt intrång har skett, så kommer vi omedelbart att stänga ned webbplatsen och analysera vilka skador som intrånget medfört.
I det fall personuppgifter läckt ut, så anmäls detta till Datainspektionen i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).
Vid större läckor av personuppgifter, så kan vi komma att meddela dig efter beslut från Datainspektionen.